Proljetni festival Čarobne frule

U subotu, 24. Ožujka 2018. U Centru za kulturu Maksimir održat će se glazbeni maraton pod nazivom Proljetni festival Čarobne frule. Na pozornici Centra za kulturu Maksimir izmjenjivat će se nastupi članova Čarobne frule i njihovih gostiju, u raznovrsnim kombinacijama i formama, od pjevača i svirača solista, malih vokalnoinstrumentalnih sastava, do zborova uz pratnju banda ili tamburaškog orkestra.

Bit će to svojevrsni otvoreni dan Čarobne frule, na kojem će se radoznali posjetitelji moći na licu mjesta moći uvjeriti u raznovrsnost i zanimljivost i kvalitetu glazbenih i umjetničkih programa koje svojim članovima i prijateljima nudi Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula.

U popodnevnom dijelu programa nastupit će prvo dječje grupe, zborovi i solisti, nakon njih, u programu nazvanom Mikrofon je vaš najbolji ili najhrabriji solisti, dueti i mali vokalni sastavi otpjevat će niz novih ili malo starijih svjetskih uspješnica i pokušati na što ljepši nači zabaviti prisutne slušatelje.

Uslijedit će samostalni i zajednički nastupi zbora Čarobna frula i Tamburaškog orkestra KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca.

Tom će prigodom Čarobna frula će predstaviti dio svog natjecateljskog programa za 10. Svjetske zborske igre u Južnoj Africi, u folklornoj, pop i jazz kategoriji, uz pratnju tamburaškog sastava i banda.

Koncert će završiti band Andrije Milića izborom autorskih skladbi filmske glazbe.

Gimnazija Sesvete

Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula i Gimnazija Sesvete dogovorili su suradnju u organizaciji glazbene pouke za učenike Gimnazije Sesvete.

Dogovoru je prethodila anketa u kojoj je 93,3 % učenika škole izrazilo zanimanje za neki oblik učenja glazbe. Tri četvrtine učenika željelo bi naučiti svirati neki od glazbenih instrumenata (prije svega klavir ili gitaru), polovica bi htjela naučiti pjevati, a šestinu njih zanima i glazbena teorija.

Ukoliko ste Vi jedan/jedna od zainteresiranih učenika, možete se prijaviti putem ove prijavnice.

25. obljetnica Čarobne frule

Ove, 2017. godine, Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula slavi 25. obljetnicu rada. Proslavit će ju nizom koncerata u Zagrebu i Hrvatskoj, te gostovanjima u Salzburgu i Mainzu.

Središnja proslava bit će 21. svibnja u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Na koncertu, na kojem će će Čarobna frula predstaviti svoj bogat i raznovrstan glazbeni repertoire, koji uključuje klasičnu, narodnu, domoljubnu, zavičajnu, dječju, duhovnu, popularnu i jazz glazbu, nastupit će svi zborovi Čarobne frule uz prateći band, zborovi prijatelji iz OGŠ Ivana Zajca, OŠ Mate Lovraka, Gimnazije Sesvete, OŠ Jelkovec, OŠ Luka Sesvete, OŠ Vjenceslava Novaka, OŠ Marije Jurić Zagorke, i gosti: Orkestar SODO i Tamburaški orkestar KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca.

U Salzburgu (14.-18. lipanj) zbor Čarobna frula će se natjecati u folklornoj kategoriji, nastupiti na nekoliko prijateljskih koncerata, te sudjelovati u zajedničkoj izvedbi Mozartove Krunidbene mise u salzburškoj katedrali.

Pozivamo sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže u proslavi i uživaju u glazbenim svečanostima, bilo kao sudionici, ili kao gosti. Kliknite na ježa ili krticu da bi skinuli letak.