Pjevanje

Pjevačka škola Čarobne frule već dvadeset i pet godina postiže značajne uspjehe ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i u svjetskim razmjerima. Zbor Čarobna frula osvojio je 45 nagrada na međunarodnim natjecanjima i trenutno zauzima 341. Mjesto na svjetskoj zborskoj ranglisti Interkultura.

Osim zborskog, u Čarobnoj fruli se njeguje solističko pjevanje, kao i pjevanje u bandu i malim vokalnim sastavima. Mnogi pjevači Čarobne frule studiraju ili su već završili studij na glazbenim akademijama u Zagrebu, Ljubljani, Grazu i Beču, i profesionalno se bave glazbom.

U Čarobnoj fruli uči se pjevati sve vrste glazbe: klasična, narodna, duhovna, pop i jazz glazba.

Članovi Čarobne frule imaju u godišnje 20-30 koncertnih nastupa; mogu pjevati solo ili s bandom na festivalu Čarobna frula, i svake godine idu na bar jedan svjetski glazbeni festival.

Bili su tako već u Italiji, Vatikanu, Belgiji, Austriji, Poljskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Turskoj, Latviji, SAD-u, Južnoj Koreji i Kini.

2018. putuju u Južnu Afriku, na Svjetske zborske igre, 2019. u Rim na natjecanje musica sacra, a 2021. na turneju u Australiju.

1 x tjedno 120 kn mjesečno
2 x tjedno 200 kn mjesečno

Glazbena teorija

Za sve one koji se žele ozbiljnije baviti glazbom, bilo amaterski ili profesionalno, neophodno je poznavanje glazbene teorije.

Osnovna glazbena teorija obuhvaća pisanja i čitanje nota i drugih notnih znakova, razumijevanje glazbenih pojmova (intervali, ljestvice, akordi, tonalitet, oznake za tempo, dinamiku i način izvođenja itd.), a nakon usvajanja osnovnog znanja uče se tehnike skladanja, kontrapunkt, harmonija, glazbeni oblici, računalni programi za produkciju i postprodukcijsku obradu glazbe, i još puno, puno toga.

1 x tjedno 120 kn mjesečno
2 x tjedno 200 kn mjesečno

Sviranje instrumenta

U anketi provedenoj među učenicima Gimnazije Sesvete najpopularniji instrumenti bili su klavir i gitara. Ako vas zanima neko drugo glazbalo, napišite koje i nastojat ćemo vam izići u susret. Važno je pri tom imati na umu da će se veći dio instrumentalne nastave odvijati u grupama, pa je potrebno više učenika (4-5) kako bi se mogla uvesti nastava novog instrumenta. Moguća je, doduše, i individualna nastava instrumenta, ali ona je puno skuplja za polaznike od grupne.

Za razliku od glazbenih škola klasičnog tipa, program učenja instrumenta prilagođen je željama i interesima polaznika, usmjeren prema tome da se učenike što je moguće brže osposobi za amaterske koncertne nastupe, kojih će biti više tijekom godine. Svrha učenja je postupno upoznavanje i ovladavanje instrumentom, bez pritisaka i stresa od ocjenjivanja, kako bi se moglo uživati u glazbi kao plemenitom hobiju.

Međutim, posebno nadarenim i ambicioznim učenicima kroz sustav poticaja i stipendija omogućit će se nastavak učenja sve do upisa na visokoškolske ustanove.

1 x tjedno 150 kn mjesečno
2 x tjedno 250 kn mjesečno